Мета вивчення навчальної дисциплінинабуття здобувачами компетентності організовувати безпечне виконання посадових обов’язків працівниками у галузі переробки продукції тваринництва та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень науково-технічного прогресу та міжнародного досвіду; контролювати дотримання вимог законодавства з охорони праці та соціального захисту працівників ввіреного здобувачу підприємства; контроль готовності підприємства перейти на функціонування в режимі надзвичайної ситуації чи воєнного стану. Усвідомлення здобувачем нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці у аграрній та продовольчій галузях.

Основні завдання навчальної дисципліни – освоїти чинну законодавчу базу з охорони праці, релевантні зарубіжні інструкції та українські відомчі й галузеві стандарти щодо визначення та контролю рівня ризиків на об’єктах переробки продукції тваринництва. Навчитися виявляти шкілдиві та небезпечні виробничі чинники, попереджувати/мінімізувати виникнення професійних захворювань, використовуючи актуальні можливості фізики, санітарії, інформаційних технологій, ергономіки. Здобути навик здійснювання оцінки обстановки у надзвичайних ситуаціях та вжиття відповідних заходів попередження чи мінімізації втрат.

Компетентності:

загальна: здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу;

спеціальна: здатність розробляти, організовувати та здійснювати заходи з підвищення продуктивності тварин, контролю безпечності та якості продуктів їх переробки й ефективності її виробництва

Програмні результати навчання: оцінювати та забезпечувати якість та безпечність технологій виробництва продукції тваринництва, кормів та кормових засобів, рівнів живлення тварин та продукції тваринного походження.

Трудомісткість:

Загальна кількість годин - 120 год.

Кількість кредитів 4,0.

Форма семестрового контролю - залік.