АНОТАЦІЯ

Технологія води і водопідготовки

Заплановані результати навчання:

Мета вивчення навчальної дисципліни навчити здобувачів вищої освіти до виробничо-технічної діяльності пов’язаною з підготовкою води галузях харчової промисловості та освоєння методів визначення якості води.

Основні завдання навчальної дисципліни:  вивчення основних вимог до питної води, ознайомлення з стандартами якості води; засвоєння основних технологічних процесів очистки природних вод для питного водоспоживання; вивчення основних фізичних, хімічних, бактеріологічних показників якості води та нормативів для питного водоспоживання; освоєння методів обробки, очищення води на харчових підприємствах; усвідомлення сучасних технологій водопідготовки галузей харчової промисловості.

Компетентності:

Загальні:

• знання та розуміння предметної області, розуміння професійної діяльності;

• здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;

• здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел;

• оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт;

• працювати в команді;

• уміти розв’язувати поставлені задачі та приймати відповідні обґрунтовані рішення.

Фахові (спеціальні):

• здатність аналізувати стан галузі, сучасні досягнення науки і техніки, проводити  соціально-орієнтовану політику в галузі харчових виробництв;

• здатність впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу;

• здатність демонструвати навички проектування нових або модернізацію діючих виробництв (виробничих дільниць);

• здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів.

Програмні результати навчання:

1. знати і розуміти основні концепції, теоретичні та практичні проблеми в галузі харчових технології;

2. мати базові навички проведення теоретичних та/або експериментальних наукових досліджень, що виконуються індивідуально та/або у складі наукової групи;

3. підвищувати ефективність роботи шляхом поєднання самостійної та командної роботи;

4. зберігати та примножувати досягнення і цінності суспільства, вести здоровий спосіб життя. 

Програма навчальної дисципліни:

Тема 1. Вступ. Значення води у житті людини.

Тема 2. Технологічні аспекти водопостачання.

Тема 3. Якість води для водопостачання.

Тема 4. Бактеріологічні показники якості природних вод.

Тема 5. Методи води для питного водопостачання.

Тема 6. Альтернативні джерела води.

Тема 7. Законодавча база та нормативи якості питної води України.

Тема 8. Особливості водопідготовки в окремих галузях харчової промисловості.

Трудомісткість:

Загальна кількість годин 105 год.

Кількість кредитів 3,5

Форма семестрового контролю іспит