У процесі вивчення дисципліни «Агрометеорологія» у здобувача вищої освіти по-винно сформуватися  цілісне уявлення про теоретичними основи знань властивостей і функцій атмосфери як середовища сільськогосподарського виробництва; закономірності формування і просторово-часового розподілу основних метеорологічних чинників ( сонячної радіації, термічного режиму повітря і ґрунту, опадів, снігового покриву, вологості ґрунту тощо) та їх впливу на процеси росту і розвитку сільськогосподарських культур; умови формування несприятливих для сільського  виробництва явищ погоди, агрометеорологічні критерії оцінювання їх шкодо чинності, способи  послаблення негативного впливу; принципи  сільськогосподарського оцінювання ресурсів клімату, методи  загального та  спеціалізованого агрокліматичного районування; принципи та методи забезпечення сільськогосподарського виробництва  агрометеорологічною інформацією. При цьому зважати на зв’язок дисципліни з іншими науками,  користуючись методами первинного опрацювання, аналізу і узагальнення отриманих результатів вимірювань, отримувати  кількісні та якісні характеристики погодних та кліматичних умов; використовувати оперативну, режимну  і прогностичну агрометеорологічну  інформацію для вирішення проектних та виробничих завдань землеробства і рослинництва.